Bliq Mobility wil complexe lease- en mobiliteitsmarkt openbreken

Twee voormalig medewerkers van Arval, Huib Trieschnigg (37 jaar) en Edwin Poot (44 jaar) zijn recent het nieuwe bedrijf Bliq Mobility gestart. Hiermee springen zij in op de toenemende behoefte aan onafhankelijk en transparant advies over leaseprijzen en voorwaarden in een sterk veranderende markt.

Markt vraagt om onafhankelijke experts

De mobiliteitsmarkt is complex en erg ondoorzichtig met grote verschillen in prijs en voorwaarden. Bovendien verandert de kijk op mobiliteit snel met als meest opvallende ontwikkeling de elektrificering van het wagenpark. Vanuit een 100% onafhankelijke positie helpt Bliq Mobility bedrijven vanaf 25 auto’s om hierin de juiste weg te vinden.

Nederlandse markt kent grote verschillen in prijs, kwaliteit en voorwaarden

Beide mannen bekleedden diverse functies bij Arval, Trieschnigg de laatste jaren als teammanager en Poot als segment directeur. Trieschnigg: “De markt voor elektrische voertuigen groeit in hoog tempo en de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit volgen elkaar snel op. Bedrijven zijn op zoek naar hulp bij het oplossen van de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Leasing en mobiliteit is voor veel bedrijven een activiteit erbij. De belangen zijn groot en de kosten hoog. Om het echt goed te doen, moet je een specialist zijn.”

Poot: “We zien grote prijsverschillen in de markt, maar dat geldt ook voor de voorwaarden en kwaliteit. Zorgen voor de beste deal is een uitdaging voor veel bedrijven. Bij mobiliteit vertrouwen veel organisaties op de automatische piloot. Dat is zonde, want daardoor gaan veel kansen verloren”.

Breed advies op basis van jarenlange ervaring

De dienstverlening is gericht op advisering over (mobiliteit)regelingen, het begeleiden van inkooptrajecten tot aan operationeel en tactisch wagenparkbeheer. Bliq Mobility maakt deel uit van een krachtig netwerk van gespecialiseerde inkoopexperts.

Bliq Mobility heeft de ambitie om binnen enkele jaren een leidende positie in de markt te verwerven.