‘Eén aanspreekpunt voor alle mobiliteit, met Bliq Mobility is dat gelukt!’

Censo selecteert Bliq Mobility als totaalaanbieder van mobiliteit
Censo en Bliq Mobility tekenden recent een samenwerkingsovereenkomst om de mobiliteitsregeling van Censo duurzamer en flexibeler in te regelen. Censo ontzorgt de zakelijke markt in gebouwverduurzaming en wil de energietransitie versnellen. Hierbij is hun ultieme doel een 100% CO2-neutraal zakelijk Nederland in 2030. Hoog tijd dus om ook het interne beleid voor haar 150 medewerkers hier op aan te passen. Bliq Mobility werd ingeschakeld om te helpen bij het vormgeven van een duurzame en flexibele mobiliteitsregeling. Want er komt veel bij kijken om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Zeker als het gaat om de nog altijd populaire ‘auto van de zaak’.

‘Censo wilde snel doorpakken, er was behoefte aan structuur en een praktisch uitvoerbare regeling’
Recent had Censo meerdere autoregelingen. Dat leverde veel administratie op. Een belangrijke doelstelling was dan ook om de diverse autoregelingen binnen Censo te harmoniseren. Een perfect moment om ook andere vormen van vervoer onder de loep te nemen. Zo koos Censo ervoor om alle medewerkers, met of zonder zakelijke auto, een NS Business Card ter beschikking te stellen. Hiermee kan de medewerker onbeperkt zakelijk reizen. Verder gaat er eind dit jaar een Car Sharing pilot starten met een elektrische poolauto. Medewerkers zonder vaste leaseauto hebben nu dus meerdere keuzemogelijkheden en bepalen zelf hoe ze reizen.

‘Het Fynch platform faciliteert werknemers bij het automatisch registreren en declareren van zakelijke reizen, woon-werkverkeer en thuiswerkkosten’
Bliq Mobility zorgde voor het aansluiten van een partij die op een gebruiksvriendelijke manier de medewerkers de mogelijkheid geeft om thuiswerkdagen en zakelijke reizen te registeren en te declareren. Met de Fynch App behoren handmatige declaraties tot het verleden. Tegelijkertijd krijgt Censo inzicht in de CO2-footprint van mobiliteit en worden medewerkers gestimuleerd duurzame en vitale keuzes te maken via het Fynch gedragsveranderingsprogramma.

‘Censo gaat voor een 100% elektrisch wagenpark’
Het ultieme doel van Censo is een 100% CO2-neutraal zakelijk Nederland in 2030.  Niet meer dan logisch dus om ook het eigen wagenpark in hoog tempo te elektrificeren. Bliq Mobility heeft met de juiste expertise ervoor gezorgd dat de keuzemogelijkheden en bijbehorende budgetten volledig zijn afgestemd op elektrische auto’s. Verder wordt er samen met de lease-rijders gekeken naar de juiste laadoplossing thuis. Inmiddels zijn de eerste tien volledig elektrische auto’s besteld. Hiermee is de eerste stap gezet naar een CO2-neutraal wagenpark.

‘Eén aanspreekpunt voor alle mobiliteit, met Bliq Mobility is dat gelukt!’
Leasing is complex en niet transparant. En het kost ook nog eens veel tijd om alle administratie zelf te doen. Daarom had Censo de wens om het operationele beheer van het wagenpark volledig uit te besteden. Bliq verzorgt nu alle belangrijke processen die met mobiliteit te maken hebben. Denk hierbij aan het begeleiden van het bestelproces, toetsen of het beleid wordt nageleefd en het afwikkelen van allerlei administratieve zaken. Ook zorgt Bliq voor het aan -en afmelden van de NS Business card en zijn zij het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers als het gaat om vragen over de nieuwe mobiliteitsregeling. Beide partijen kijken uit naar een langdurige samenwerking en hopen ook andere bedrijven te inspireren om actie te ondernemen om de energietransitie te versnellen.

Meer over Censo
Censo maakt de verduurzaming van gebouwen eenvoudiger en versnelt hiermee de energietransitie met als doel onomkeerbare gevolgen van klimaatverandering te voorkomen. Het bedrijf richt zich daarbij op zakelijk vastgoed en ontzorgt bedrijven van A tot Z in compleet energiebeheer en CO2-reductie. Dat begint met het creëren van inzicht in energieverbruik en een passend plan over mogelijke maatregelen: de routekaart naar een CO2-neutraalgebouw. Censo kan vervolgens helpen bij de realisatie, inclusief financiering en het verkrijgen van subsidies. Desgewenst neemt Censo ook het beheer en onderhoud voor haar rekening. Liever kleiner beginnen? Dat kan ook. Censo heeft aantrekkelijke oplossingen voor energiemonitoring, laadpalen en zonnepanelen. Meer informatie: www.censo.nl.

Jip Veelenturf
HR Manager