Tips voor offerte vergelijk

Het vergt kennis en inzicht om een offerte van verschillende aanbieders goed te kunnen vergelijken, daarom delen we graag een aantal tips.

 1. Vergelijk exclusief brandstof/elektra component
  Werken met meerdere leveranciers zorgt voor een verschil in brandstof/elektra prijzen. Het brandstof of elektra component wordt naar werkelijke kosten verrekend.  De leaseprijs exclusief voorschot geeft daarom meer inzicht in welke aanbieder het scherpst is.  Vergelijken op basis van de TCO (Total Cost of Ownership)? Vergelijk dan wel inclusief brandstof/elektra voorschot.
 2. Tarieven buiten contract
  Denk hierbij aan administratie kosten bekeuring, hoogte van het eigen risico, het eigen risico bij ruitschade en andere administratieve kosten.
 3. Dealerkorting
  Wordt er met een zelfgekozen dealer gewerkt of met centrale inkoop? De hoogte van de dealerkortingen kan fluctueren.
 4. Meer/minder kilometers
  De hoogte van de meer/minderkilometers is interessant wanneer het jaarkilometrage in de toekomst aangepast moet worden. Kijk naast de hoogte van de leaseprijs, dus zeker ook naar de meer/minder kilometerprijs
 5. Werkelijk jaarkilometrage
  Vergelijk waar kan op het werkelijke jaarkilometrage. De hoogte van de leaseprijs op het werkelijk jaarkilometrage geeft een goed inzicht in de TCO. En de kans op afrekeningen is hierdoor beperkt.
 6. Subsidie
  Er worden interessante subsidies gegeven op de aanschaf (koop of lease) van bestelwagens (grijskenteken). Let hier dus op als je tarieven gaat vergelijken.
 7. Condities van de leverancier
  Controleer of de condities van alle aanbieders gelijk zijn denk hierbij aan (aanvullende) verzekeringen, winterbanden (in of exclusief), reparatie en onderhoud, vervangen vervoer (>24 uur/klasse kleiner) etc.
 8. Klopt de configuratie
  Voor een juist vergelijk moet de configuratie gelijk zijn aan elkaar, juiste consumentenprijs, fabrieksopties en accessoires etc.
 9. Winterbanden
  Zitten er onbeperkt aantal winterbanden in het contract of een beperkt aantal per contract. In dat laatste geval kun je achteraf geconfronteerd worden met aparte doorbelastingen

Benieuwd wat Bliq Mobility voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op via 030-2099239 of info@bliqmobility.nl