Wortell blij met grip op wagenpark

Dankzij de samenwerking met Bliq Mobility kreeg Wortell meer grip op haar wagenpark.

In korte tijd naar minder leveranciers én aanzienlijk lagere kosten
‘Je kunt met ons praten. Lachen ook.’, staat er op de site van Wortell, een sterk groeiende Microsoft-specialist voor een slimme werkplek, modern datacenter en veilige omgeving, met bijna 500 medewerkers en 5 vestigingen in Nederland en België. En dat blijkt ook tijdens het leuke gesprek met Marlon Ranson van den Berg (Head of HR & People) en Thomas Heinen (Business controller en Payroll specialist). Gespreksonderwerp: leaseauto’s. De sfeer is ontspannen en de stemming optimistisch. Niet gek na een succesvolle implementatie van een hagelnieuwe lease-aanpak. De belangrijkste doelstellingen waren meer inzicht, minder leasemaatschappijen, betere voorwaarden en tarieven. En dat is gelukt.

Leasen zonder gedoe
Ambitieuze doelstellingen dus, maar Wortell hecht ook heel veel belang aan de wensen van de individuele medewerkers. Dat betekent onder andere veel keuzevrijheid bij een leaseauto. Marlon vertelt hoe dat gaat bij Wortell:  “Techniek, fun en mens, staan bij ons centraal. ‘We empower people’. Dat geldt voor ons werk buiten bij klanten, maar zeker ook intern voor onze medewerkers. Vertaal je dat naar leaseauto’s dan wil je keuze kunnen bieden maar ook ontzorgen. Leasen zonder gedoe.”

Flinke kluif terug naar hapklare brokken
Kortom, er was werk aan de winkel! Thomas weet dat uit ervaring met 250 auto’s en 25 leasemaatschappijen: “Nieuwe collega’s mogen hun oude contract meenemen of bij een overname hun contract behouden en dan loopt het aantal maatschappijen flink op.” Edwin Poot, partner bij Bliq Mobility, vult hem aan: “Je kijkt naar individuele leasecontracten, tussentijdse veranderingen, de expiratiedata en poolbeheer; wat doe je met een auto die terugkomt? En dan heb je nog administratieve zaken, zoals maandelijkse inhoudingen en fiscale overzichten. Er speelt super veel, maar wij nemen dat helemaal uit handen.”

Bliq Portal voor meer inzicht
Dat begon met een selectie van 3 voorkeursleveranciers en inmiddels is het volledige beheer overgedragen aan Bliq Mobility. Thomas: “Het was veel en we hadden een harde deadline van 1 november 2021. Dat was wel echt spannend. Alles contractueel organiseren en alle bijkomende administratie, dat is niet van de een op de andere dag geregeld. En het geeft natuurlijk ook wat opstartproblemen.” Edwin: “Heel veel data moesten over in ons systeem, bovendien moest Wortell alle gegevens op tijd hebben voor de salarisverwerking.” Thomas: “We hebben nu veel meer grip op de kosten en hebben dankzij Bliq Portal, de fleetmanagement-tool, ook echt veel meer inzicht en maandelijkse rapportages. Die hadden we eerst niet.”

Marlon: ‘Het meedenken en de proactiviteit van Bliq, dat is echt het grote verschil’

Alles voor tevreden medewerkers
“Wij willen een werkgever zijn waar medewerkers trots op zijn om voor te werken”, zegt Marlon. “Daarom hebben we ook een zogenaamde reisgids. Jouw reisgids bij Wortell. Daar staat alles in wat voor jou belangrijk is, zoals voorwaarden, vrije dagen, maar ook mobiliteit. Dan is het ook heel fijn als Huib (partner bij Bliq) daarin meedenkt. Je hebt dan echt het gevoel dat je praat met een vakspecialist die goed kan communiceren en adviseren. Ook het menselijke, sociale en gewoon goed bereikbaar zijn. Dat is echt een vooruitgang voor ons. Waarna Thomas afsluit: “De keuze voor Bliq Mobility is niet alleen rationeel, die is ook op gevoel gemaakt. En dat goede gevoel is uitgekomen!”

Bliq Mobility volgens Wortell:

  • Vakspecialist, echt kennis van zaken
  • Snel schakelen, proactief
  • Denkt mee in oplossingen
  • Ondernemend