Zakelijke autoleasemarkt weer gegroeid in 2e kwartaal

De autoleasebranche liet een positief tweede kwartaal van 2021 zien. Het totale leasepark groeide met 1,3% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Niet alleen het aantal personenauto’s groeide (+0,9%), ook de groei in het bestelwagen segment zette verder door. En leasefietsen blijven onverminderd populair. De levertijden zijn momenteel lang. Je moet dus even geduld hebben voordat je op de fiets van de zaak kunt springen.

Een gevolg van de Covid crisis is dat mensen steeds vaker individueel willen reizen. Het Openbaar Vervoer is hier de dupe van. Mensen stappen massaal in een Private Lease auto. Deze markt is met 4,2% gegroeid ten opzichte van eind 2020.

Fiets van de zaak steeds populairder

De leasebranche is de motor achter een versnelde vergroening van het Nederlandse wagenpark. Bijna 25% van de nieuw geleverde auto’s over de afgelopen drie maanden heeft een stekker. En ook de e-bike is bezig aan een sterke opmars in Nederland. Behalve voor ouderen is de elektrische fiets of e-bike nu ook een alternatief voor de auto, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Van de ruim 22,8 miljoen fietsen in Nederland zijn er 1,4 miljoen E-bikes. Bijna 3 op de 10 verkochte fietsen is een E-bike. Het geschatte aantal zakelijke leasefietsen ligt rond de 20.000. En de groei lijkt niet te stoppen.

Bestelwagenmarkt in de lift

Het herstel van de economie heeft een positief effect op de bestelwagenmarkt. Er wordt meer aan huis bezorgd. Van boodschappen tot maaltijden. En dat effect is duidelijk zichtbaar. De bestelwagenmarkt blijft groeien. Gedurende de eerste helft van 2021 is het park nu 4,3% groter dan aan het eind van 2020.

Hele artikel lees je hier. 

Bron: VNA